28.01.2020

Najava: Energetska obnova obiteljskih kuća

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar najavio je da u proljeće kreću prijave za dugo očekivanu energetsku obnovu obiteljskih kuća. Nacrt Izmjena i dopuna Programa energetske obnove obiteljskih kuća za razdoblje 2014. -2020. trenutno je na javnom savjetovanju koje se provodi putem portala eSavjetovanja i traje do 30. siječnja.

Nakon provedenog savjetovanja, Izmjene i dopune Programa energetske obnove obiteljskih kuća za razdoblje 2014. - 2020.  donijet će Vlada Republike Hrvatske. Donošenje Programa ujedno je i preduvjet za raspisivanje poziva za energetsku obnovu obiteljskih kuća. Dakle, javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća još nije objavljen.

Definiranje potrebne dokumentacije i detalja javnog poziva je u tijeku, a nakon što izmjene i dopune Programa donese Vlada RH,  ministarstvo će pravovremeno objaviti datum raspisivanja javnog poziva, način prijave na poziv i detalje javnog poziva, kako bi građani imali dovoljno vremena za prikupiti svu potrebnu dokumentaciju.

Javni poziv će raspisati i provoditi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a datum objave javnog poziva za energetsku obnovu obiteljskih kuća planiran je za kraj ožujka ove godine.


Više informacija dostupno je na mrežnim stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.