20.03.2019

Energetski obnovljen i drugi školski objekt u Gorskom kotaruŽupan Zlatko Komadina i gradonačelnik Grada Vrbovsko Dražen Mufić u pratnji zamjenika župana Petra Mamule, pročelnice Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edite Stilin i predstavnika Regionalne energetske agencije Kvarner obišli su danas OŠ Ivana Gorana Kovačića u Vrbovskom na kojoj su završeni opsežni radovi energetske obnove.

Drugi je to školski objekt u Gorskom kotaru obuhvaćen projektom energetske obnove, do sada najveće županijske kapitalne investicije u školstvo vrijedne ukupno37,1 milijun kuna.
Ravnatelj škole u Vrbovskom Anton Burić  istaknuo je da je krovište škole ozbiljno stradala u olujnom nevremenu  2017. godine, što je veoma brzo i sanirano, a uz dovršetak svih radova energetske obnove objekt je u cijelosti obnovljen. Rekao je da sada imaju  idealne uvjete za rad  na zadovoljstvo i nastavnika i učenika.  

Vrijednost obnove škole u Vrbovskom  iznosi 4.064.939,43 kn, u čemu je Županija sudjelovala sa 1.856.072,47 kn. To je ujedno i jedina škola u kojoj je, u okviru projekta, ugrađena nova kotlovnica  s peletima i drvnom sječkom kao gorivom. Riječ je o ekološkom, obnovljivom izvoru energije koji je ekonomski isplativ, te široko dostupan u gorskoj Hrvatskoj. U obnovljenom objektu ostvarena je ušteda energije od preko 70 posto.