04.05.2015

FZOEU objavio Javni poziv građanima za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća

Dana 30.04.2015. godine Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv fizičkim osobama (građankama/građanima) za sufinanciranje energetske obnove postojećih obiteljskih kuća.
 
U odnosu na prethodne godine, izmjenama Programa Vlade, u 2015. godini omogućena je prijava svim građanima koji se sada za sufinanciranje prijavljuju direktno u Fond, obuhvaćen je veći broj kuća (izmijenjena je definicija obiteljske kuće u programu te se sada za sufinanciranje mogu prijaviti kuće s najviše 3 stambene jedinice ili građevinske bruto površine do 600 m2 s više od 50% bruto podne površine namijenjene stanovanju) te je pojednostavljena potrebna dokumentacija i prijava (više nije potrebna izrada glavnog projekta, već je uz prijavu potrebno dostaviti potvrdu o provedenom prvom energetskom pregledu kojega vrši ovlašteni certifikator, a troškove pregleda u potpunosti snosi Fond).
 
Ovim Javnim pozivom Fond sufinancira sljedeće:
  1. Zamjenu vanjske stolarije;
  2. Toplinsku zaštitu vanjske ovojnice – vanjskog zida, krova, stropa i poda grijanog prostora, ukopanih dijelova grijanog prostora te poda prema tlu;
  3. Ugradnju kondenzacijskog plinskog kotla;
  4. Ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije – sunčanih toplinskih pretvarača (kolektora), kotlova na biomasu, dizalica topline, fotonaponskih pretvarača.
Iznos sufinanciranja se kreće od 40 – 80% bespovratnih sredstava, ovisno o lokaciji.
 
Građani se za sufinanciranje prijavljuju direktno na Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
 
Javni poziv fizičkim osobama (građankama/građanima) za sufinanciranje energetske obnove postojećih obiteljskih kuća, prijavni obrazac te listu certifikatora možete vidjeti i preuzeti na stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost:


Privici:
FZOEU LETAK