24.04.2024

INNO2MARE challenge: Pridružite se međunarodnom online hackatonu!

INNO2MARE challenge trodnevni je online događaj koji ima za cilj uključiti širu međunarodnu zajednicu u inovacijske procese u pomorskom sektoru. Sudionici iz Belgije, Slovenije i Hrvatske imat će priliku suočiti se sa stvarnim izazovima u industriji i znanosti povezanoj s morem, unaprijediti svoje inovacijske vještine i predložiti inovativna tehnološka rješenja koja bi mogla transformirati pomorski sektor i povezane industrije.

Tim može odabrati jedan od tri predložena izazova navedena u pozivu i raditi na prototipu rješenja kroz 24 sata. Organizator će pružiti podatke i materijale koji se mogu koristiti tijekom razvoja rješenja. Također, stručni mentori bit će dostupni za konzultacije za trajanja posebnih online sesija. Posljednjeg dana hakatona, timovi će predstaviti svoja rješenja u online okruženju putem prezentacije i kratke demonstracije.

Pokažite svoje digitalne vještine, saznajte više o inovacijama i razvoju tehnologije, i pomozite nam u digitalnoj i zelenoj transformaciji pomorskog sektora!

Prijave traju do 8. svibnja, 2024.

Detalje ovog poziva potražite na web stranici znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci Step Ri.

Podsjećamo, projekt INNO2MARE financiran je u okviru programa EU Obzor Europa, a usmjeren je na digitalnu i zelenu tranziciju pomorskog sektora te promiče i razvoj ekoloških modela propulzije, kao i korištenje umjetne inteligencije te digitalnih alata u pomorskom prometu. Projekt se provodi od siječnja 2023. godine, a njegov glavni cilj jest osnažiti kapacitete inovacijskih ekosustava Zapadne Slovenije i Jadranske Hrvatske.

Projektni konzorcij već je proveo dubinsko mapiranje i analizu potreba ovih ekosustava, na temelju čega će kreirati dugoročnu istraživačko-inovacijsku strategiju, usklađenu s regionalnim, nacionalnim i EU politikama. Strategiju će pratiti i akcijsko-investicijski plan koji će sadržavati konkretne korake za uspostavljanje koordiniranih, otpornih, atraktivnih i održivih maritimnih inovacijskih ekosustava. Regionalna energetska agencija Kvarner u ovom projektu ima ulogu pridruženog partnera.