26.02.2024

Najava: Energetski dan 2024.

Dana 1. ožujka 2024. godine, Regionalna energetska agencija Kvarner u suradnji s Primorsko-goranskom županijom upriličit će ovogodišnje izdanje tradicionalne manifestacije „Energetski dan“. Podsjećamo, radi se o programu koji objedinjuje izlaganja na temu energetske tranzicije, uz predstavljanje brojnih projekata i inicijativa kojima se u Hrvatskoj nastoji unaprijediti energetska učinkovitost te ubrzati prelazak na čiste oblike energije.

Program će se održati od 11:00 do 14:00, u Mramornoj dvorani Guvernerove palače (Trg Riccarda Zanelle 1, Rijeka). Okupljenima će se obratiti predstavnici hrvatskih energetskih agencija koji će predočiti svoje aktivnosti, a aktualne projekte predstavit će i prof.dr.sc. Vitomir Komen ispred Elektroprimorja Rijeka te prof.dr.sc. Lado Kranjčević, dekan Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.
 

Regionalna energetska agencija Kvarner izložit će detalje vezane uz energetsku obnovu Guvernerove palače u Rijeci, što je projekt vrijedan više od 3.9 milijuna eura, a koji se financira iz Mehanizma za oporavak i otpornost EU i proračuna PGŽ. Najavit će se i program sufinanciranja energetske obnove obiteljskih kuća koji provodi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Detaljan raspored manifestacije „Energetski dan“ preuzmite OVDJE!