16.09.2020

[Najava] Otočni forum za čistu energiju EU otoka

Radi zaštite zdravlja sudionika i ograničenih mogućnosti putovanja, ovogodišnji međunarodni „Clean Energy for EU Islands Forum“ bit će održan online, od 26. do 29. listopada.

Forumom će se nastojati ojačati veze između institucija EU-a i lokalnih otočnih inicijativa. Predstavnici različitih institucija predstavit će svoju ulogu u stvaranju poticajnog okvira za dekarbonizaciju otoka EU, a otočne će zajednice svoje aktivnosti na tom polju.

U okviru „lokalnih tranzicijskih dana“, otočani i članovi lokalnih tranzicijskih timova bit će pozvani na organiziranje evenata na lokalnoj razini, kao i na informiranje drugih otočnih zajednica diljem EU o svojim postignućima, putem videolinka.

Budući da situacija s pandemijom bolesti COVID-19 onemogućava studijske posjete otocima koji sudjeluju u procesu energetske tranzicije, otoci su pozvani da svoje projekte predstave virtualno, u video formatu.

Projekt  „Čista energija za Europske otoke“ provodi Tajništvo za otoke osnovano pri Europskoj komisiji. Cilj projekta je pružiti otočkim zajednicama podršku, odnosno omogućiti pristup stručnjacima, tehničkoj podršci i financiranju koje su im potrebne kako bi proizveli svoju, čistu i jeftiniju energiju iz obnovljivih izvora.


Registracija
Agenda