05.02.2019

Najava: REA Kvarner domaćin prve ManagEnergy ekspertne misije u Hrvatskoj

Sa zadovoljstvom najavljujemo da će od 13.-15. veljače Regionalna energetska agencija Kvarner biti domaćin šeste po redu ManageEnergy ekspertne misije, prve koja se odvija u Hrvatskoj, a u okviru koje će ugostiti direktora Tipperary Energy Agency (TEA), naše sestrinske energetske agencije za irsku pokrajinu Tipperary, g. Paula Kennyja. 

Riječ je o jednoj od najuspješnijih energetskih agencija u Europi koja uspješno djeluje već preko 20 godina i poznata je po svojim projektima u području komunalne energetike, radu sa građanskim inicijativama i energetskim zadrugama, projektima OIE, upravljanju energijom, energetskim obnovama kako javnih objekata tako i obiteljskih kuća, te inovativnim načinima financiranja energetskih projekata koji često uključuju aktivni angažman zajednice u kojoj se provode.

Tijekom trodnevnog stručnog posjeta djelatnici agencije imat će priliku razmijeniti konkretna operativna iskustva na području provedbe EE/OIE projekata, te usporediti probleme i izazove hrvatskog i irskog energetskog sektora. U dijelu posjeta pridružit će im se i predstavnici ostalih hrvatskih energetskih agencija, a planiran je i studijski posjet Krku, susret s predstavnicima Grada Krka, udruge Eko Kvarner, Energetske zadruga otoka Krka, te poduzeća Ponikve Krk d.o.o., s ciljem razmjene znanja i ideja na području razvoja pametnih energetski samodostatnih otoka. 

Troškove cjelokupne ekspertne misije pokriva ManagEnergy, inicijativa Europske komisije posvećena regionalnim i lokalnim energetskim agencijama čija  je svrha pomoći energetskim agencijama da postanu vodeće u energetskoj tranziciji i da se povećaju investicije u održivu energiju u regijama i gradovima.