18.07.2016

Sastanak SIMPLA fokus grupe u Istarskoj županijiU prostorijama Politehnike Pula, a u organizaciji kolega iz Istarske županije,  dana 15. srpnja održan je drugi sastanak fokus grupe Horizon2020 projekta „SIMPLA - Održivo i integrirano multisektorsko planiranje“ u kojemu uz REA-u Kvarner kao partneri sudjeluju Primorsko-goranska te Istarska županija.

Nastavno na zaključke prve fokus grupe koja je pod domaćinstvom Primorsko-goranske županije održana 9. lipnja u Fužinama, cilj ovog sastanka bila je daljnja razmjena iskustava pozvanih regionalnih stručnjaka iz područja energetike, prometa i povezanih djelatnosti, a na temu modela integracije Akcijskih planova energetski održivog razvitka i Akcijskih planova održive mobilnosti, koji se namjerava se razviti u okviru projekta.

Temelj rasprave bio je dokument kojeg su zajednički pripremili partneri iz 6 europskih zemalja, a pod vodstvom konzultantsko-istraživačke agencije STENUM iz Graza, a koji bi trebao davati smjernice jedinicama lokalne samouprave pri izradi integriranih energetskih planova, usklađenih sa novim smjernicama Povelje gradonačelnika (eng. Covenant of Mayors).