18.04.2016

U Bugarskoj održan četvrti sastanak projekta FIESTAU Pazardžiku  je 13. i 14. travnja, pod domaćinstvom Grada Pazardžika i Regionalne energetske agencije (REAP), održan četvrti sastanak CIP IEE projekta FIESTA na kojemu su kao hrvatski partneri sudjelovali predstavnici Grada Rijeke, Grada Zadra, Grada Pule i REA-e Kvarner.
Prvi dan sastanka bio je posvećen tekućim administrativnim i financijskim pitanjima, kao i pregledu statusa odrađenih aktivnosti po radnim paketima te je svaki od uključenih gradova-partnera prezentirao dosad odrađene aktivnosti. Drugi dan sastanka obilježila je interaktivna „world caffe“ sesija, čiji je cilj bila razmjena iskustava i primjera dobre prakse u djelovanju FIESTA energetskih info-pultova (Energy Help Desks).
Projekt FIESTA – Promicanje inteligentnih energetskih ušteda u obiteljima započeo je u listopadu 2014. godine, a traje do rujna 2017. godine. Cilj projekta jest smanjiti potrošnju energije u obiteljskim kućanstvima, pomažući im u prilagodbi vlastitih navika i učinkovitijem korištenje energije, te ih potičući na investiranje u energetski učinkovitije uređaje za grijanje i hlađenje te ugradnju sustava za korištenje OIE. 
Zahvaljujući projektu, obiteljska kućanstva mogu zatražiti besplatno energetsko savjetovanje koje provode educirani FIESTA energetski savjetnici, a uskoro će moći sudjelovati i u FIESTA nagradnoj igri te osvojiti vrijedne i energetski učinkovite nagrade. Više informacija moguće je dobiti na mrežnim stranicama projekta te u FIESTA Energy Help Deskovima Pule, Rijeke i Zadra.
 

Privici:
Objava za medije_Četvrti projektni sastanak FIESTA