04.03.2014

World Sustainable Energy Days, Wels 2014.

U organizaciji Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske i Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu, hrvatska delegacija – uključujući i predstavnika REA-e Kvarner, petu godinu za redom uputila se na Energetski sajam u Wels u Austriji koji se održao u sklopu svjetski poznatog skupa World Sustainable Energy Days, Wels 2014.

Prvog dana putovanja, 27. veljače 2014. godine, predstavnike županija, općina i gradova sjeverozapadne Hrvatske te energetskih agencija dočekali su u Gospodarskoj komori Gornje Austrije u Linzu predstavnik veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji g. Silvio Kus, te ravnatelj Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu iz Zagreba mr.sc. Roman Rauch. Nakon srdačnog dočeka, hrvatska delegacija sudjelovala je na dva predavanja pod nazivima „Pametni grad Linz“ i „Clean Motion  Offensive“.

Drugog dana putovanja predstavnici hrvatske delagacije posjetili su školu Karlhof u Linzu izgrađenu prema niskoenergetskom principu gradnje, dok je drugi dio dana bio rezerviran za posjet Energetskom sajmu u Welsu, jednom od najpoznatijih i najvećih sajmova vezanih uz energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije. 

 

World Sustainable Energy Days, Wels 2014.

hrvatska delegacija

Primjer dobre prakse - niskoenergetska škola Karlhof u Linzu