Novosti

Potpisana izjava o čistoj energiji na otocima
05.07.2019 Potpisana izjava o čistoj energiji na otocima

Sedamnaest subjekata, uključujući i našu Ustanovu, jučer je na Lošinju potpisalo Izjavu o preuzimanju obveze provedbe inicijative „Čista energija za EU otoke“ kojom su se obvezali na provedbu energetske tranzicije cresko-lošinjskog arhipelaga.

opširnije
REA Kvarner na Danima EU fondova u Rijeci
01.07.2019 REA Kvarner na Danima EU fondova u Rijeci

U Rijeci su četvrti put zaredom u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova održani Dani EU fondova. REA Kvarner jedna je od ustanova koje su imale priliku predstaviti svoje provedene i tekuće projekte financirane bespovratnim sredstvima EU fondova.

opširnije
FZOEU objavio Javni poziv za sufinanciranje sustava za korištenje OIE u obiteljskim kućama
26.06.2019 FZOEU objavio Javni poziv za sufinanciranje sustava za korištenje OIE u obiteljskim kućama

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za sufinanciranje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama.  Rok za dostavu zahtjeva započeo je 26. lipnja u 09.00 sati, a završit će krajem 2019. godine ili po isteku raspoloživih sredstava, objavom na mrežnim stranicama Fonda.

opširnije
[Poziv] Net-UBIEP Open day Rijeka: Upoznajte BIM putem besplatne e-learning platforme
13.06.2019 [Poziv] Net-UBIEP Open day Rijeka: Upoznajte BIM putem besplatne e-learning platforme

U okviru H2020 projekta Net-UBIEP, u ponedjeljak 1. srpnja 2019. u prostorijama Hrvatske gospodarske komore – ŽK Rijeka održat će se Open Day Rijeka – Upoznajmo BIM putem besplatne e-learning platforme. BIM, odnosno modeliranje građevinskih informacija (eng. Building Information Modeling), je proces koji obuhvaća čitavi životni vijek zgrade, od faze projektiranja, preko građenja, upravljanja, održavanja i naposlijetku rušenja.

opširnije
Najavljena realizacija ključne mjere riječkog LCTP plana
12.06.2019 Najavljena realizacija ključne mjere riječkog LCTP plana

Kruzeri u riječkoj luci od ove će jeseni, umjesto na kontejnerskom terminalu Brajdica, pristajati u putničkoj luci, u središtu grada. Kako doznajemo od Lučke uprave Rijeka, našeg partnera na EU MED projektu LOCATIONS, već je raspisan natječaj za postavljanje dvaju pontona na Molo longu, koji će omogućiti pristajanje brodova za kružna putovanja većeg gaza

opširnije
Copyright © 2019 Regionalna energetska agencija Kvarner, Sva prava pridržana