15.09.2015

Predstavljena slikovnica „Čovjek i energija nekad i sadaU Vijećnici Grada Rijeke danas je predstavljena slikovnica „Čovjek i energija nekad i sada“  koju su izradila djeca Dječjeg vrtića Pčelice, a koja je izdana u povodu Međunarodnog dana zaštite ozonskog sloja koji se obilježava 16. rujna. 

Prezentaciji slikovnice prisustvovali su Davorka Guštin, ravnateljica Dječjeg vrtića Rijeka, Irena Deže Starčević, voditeljica projekta Rijeka zdravi grad,  Lahorka Jurčić , koordinatorica stručno pedagoškog rada Dječjeg vrtića Rijeka, Biljana  Francišković, odgajateljica u vrtiću Pčelice te predstavnici roditelja i djece koji su sudjelovali u izradi slikovnice. 
Slikovnica „Čovjek i energija nekad i sada“ nastala je upornim radom i idejama djece polaznika vrtića Pčelica i njihovih odgajatelja, a cilj slikovnice jest naučiti djecu kako štedjeti energiju, što je ujedno i prikazano njenim sadržajem. 

REA Kvarner prepoznala je edukativnu vrijednost slikovnice i dala punu podršku projektu, a tisak slikovnice omogućio je Grad Rijeka u okviru projekta Rijeka – zdravi grad.  

 

(fotografije preuzete s www.rijeka.hr)