29.11.2021

Cres među dobitnicima 2. EUCF poziva!

Hrvatski gradovi još su jednom ostvarili odličan rezultat na drugom pozivu European City Facility, s čak 5 dobitnika financijske i stručne potpore koja će im omogućiti izradu investicijskih koncepata za visokovrijedne energetske projekte te jačanje kapaciteta lokalnih samouprava za provedbu energetske tranzicije.

Na javnom, kompetitivnom pozivu koji je bio otvoren od ožujka do svibnja 2021. godine, pravo sudjelovanja imali su svi europski gradovi i skupine gradova s usvojenim klimatskim ili energetskim planovima. Gradovi iz Republike Hrvatske sudjelovali su u okviru kategorije ”Središnja i istočna Europa” zajedno s lokalnim jedinicama iz 10 drugih zemalja članica. U okviru te kategorije potpisani su ugovori za 26 darovnica, čime su hrvatski gradovi osigurali skoro 20% ukupne alokacije.

Dobitnici željene darovnice u iznosu od 60.000 eura su gradovi Cres, Korčula, Križevci, Poreč i Slavonski Brod. Čestitamo dobitnicima koji su se tako pridružili postojećoj skupini domaćih EUCF gradova u kojoj se, od prvog poziva, nalaze Rijeka, Karlovac i Velika Gorica!

Svi ostali sudionici koji na drugom pozivu nisu ostvarili pravo na financijsku pomoć, mogu ponovno pokušati s prijavom na aktualni treći poziv EUCF inicijative koji traje do 17. prosinca 2021. Više informacija na službenoj poveznici.

Izvor: Udruga gradova