08.11.2019

Drugi PoWER event u Novom SaduNastavno na prvi PoWER Matchmaking Event kojemu smo na poziv Riječke razvojne agencije Porin d.o.o. prisustvovali u srpnju te pritom predstavili rezultate MED projekta LOCATIONS, imali smo priliku sudjelovati i na drugom PoWER eventu u Novom Sadu, od 5. do 6. studenog.
Predstavnik naše agencije bio je panelist na okruglom stolu na temu “Prema zajedničkoj strategiji uključivanjem ADRION i DANUBE luka u Inovativne Hab-ove”.
Drugi dan susreta odnosio se na partnerski sastanak projekta PoWER na kojem se raspravljalo o bitnim aktivnostima koje treba provesti do kraja trajanja projekta, između ostalog i izradi zajedničke PoWER strategije za lučka područja u što će, temeljem iskustva izrade Energetskog plana Lučke uprave Rijeka kroz MED projekt GREENBERTH te riječkog Plana za nisko-ugljični transport i mobilnost (MED LOCATIONS) biti uključena i Regionalna energetska agencija Kvarner.
Projekt PoWER- Luke kao pokretači poduzetničkih aktivnosti, sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj i IPA II fonda po Programu ADRION V-B 2014.-2020.