27.01.2020

Najava: Prezentacija projekta Joint_SECAP gradovima i općinama ciljanog područja

U organizaciji županijskog Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima, u prostorijama naše agencije, u četvrtak 6. veljače održat će se prezentacija za predstavnike jedinica lokalne samouprave uključenih u EU projekt Joint_SECAP – gradove Opatija i Kastav te općine Čavle, Matulji i Viškovo.

Predstavnici nadležnog Upravnog odjela predstavit će projekt i njegove ciljeve, dok će REA Kvarner pojasniti osnovne razlike između Akcijskog plana energetski održivog razvitka (SEAP), Akcijskog plana energetski održivog razvitka i klimatskih promjena (SECAP) te Zajedničkog akcijskog plana energetski održivog razvitka i klimatskih promjena (JOINT SECAP), kao i uputiti sudionike u proces izrade JOINT SECAP-a.

Projekt Joint_SECAP (Zajedničke strategije prilagodbe klimatskim promjenama u obalnim područjima) traje 30 mjeseci, ukupne je vrijednosti 2.094.857,50 €, a provodi se u okviru INTERREG programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska. Projekt okuplja 8 partnera iz Italije i Hrvatske među kojima je i Primorsko-goranska županija, dok Regionalna energetska agencija Kvarner pruža stručno-tehničku pomoć Županiji u provedbi dijela aktivnosti.