01.03.2019

Obnovljena i novljanska OŠ Ivana MažuranićaU Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Novom Vinodolskom jučer je svečano obilježen završetak energetske obnove školske zgrade. Župan Zlatko Komadina, zamjenica Marina Medarić, resorna pročelnica Edite Stilin te gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog Velimir Piškulić u pratnji zamjenika gradonačelnika Tomislava Cvitkovića i ravnatelja Regionalne energetske agencija Kvarner Darka Jardasa, prilikom obilaska izrazili su zadovoljstvo dovršetkom ove velike investicije.

Kroz projekt energetske obnove školska zgrada dobila je novu fasadu, stolariju, rekonstruiran je krov i ugrađena je energetski učinkovita rasvjeta što omogućuje uštedu energije od čak 80 posto.

“U obnovljenoj školi imate bolje uvjete rada pa će djeca sigurno pohađati nastavu s većim zadovoljstvom. U sljedećem investicijskom ciklusu Županija upravo ima puno projekta u Novom Vinodolskom kojima ćemo osigurati kvalitetnu nastavu i zdravstvenu zaštitu za našu djecu. To je ono za što smo zaduženi i sa zadovoljstvom to i ispunjavamo”, rekao je župan. Ravnatelj škole Boris Turjak zahvalio se svima koji su sudjelovali u ovoj investiciji te rekao da je ovo projekt ne samo za ovu generaciju već i one koji tek dolaze.

Osnovna škola Ivana Mažuranića jedna je od osam škola obuhvaćenih projektom “Energetska obnova zgrada osnovnih škola Primorsko-goranske županije” koji predstavlja do sada najveću kapitalnu županijsku investiciju u školstvu ukupne vrijednosti 37,1 milijuna kuna. Vrijednost investicije u OŠ Ivana Mažuranića iznosi 6.360.466,99 kuna, od čega je sufinanciranje Primorsko-goranske županije iznosilo 2.611.379,78 kuna, a Grad Novi Vinodolski sudjelovao je s 543.130,00 kuna a ostatak iznosa pokriven je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.