23.09.2020

[Poziv OIE/EE poduzetnicima] BizHack Startup CaffeHrvatska gospodarska komora uz podršku Lean startup Hrvatske od rujna do studenoga organizira BizHack Startup Caffe. Radi se o ciklusu od pet online susreta s domaćim poduzetnicima s ciljem razmjene informacija, iskustava i znanja između poduzetnika i sudionika.

1. Griješim, dakle učim - 23. rujna 2020. u 16:55h
Kroz prvi online BizHack Startup Caffe: “Griješim, dakle učim”, nastojat će se iz različitih perspektiva pokazati sudionicima da je na putu ka uspjehu normalno pogriješiti, ali da ne treba odustati. 

2. Od ideje do tržišta - 7. listopada 2020. u 16:55h
U sklopu događaja bit će predstavljen razvoj ideja temeljen na korisnicima te će se isti fokusirati na metodologiju razvoja korisnika i lean startup pristupu te kako poslovnu ideju provesti kroz metodologije kako bi bila tržišno realizirana.

3. Startup alatnica - 21. listopada 2020. u 16:55h
Na događaju će biti predstavljeni dostupni alati za razvoj ideje i vođenje poduzeća i startup eko sustav u Hrvatskoj. Sudionici će se upoznati s inkubacijskim i akceleracijskim procesima, važnosti mentoriranja i umrežavanja. Konačno, bit će napravljen i pregled kroz startup ekosustave u Hrvatskoj i dostupni resursi koji se mogu koristiti. 

4. Financiranje poslovne prilike - 4. studenoga 2020. u 16:55h
Na događaju će biti predstavljeni načini financiranja poduzetničkih ideja i poslovnih prilika, odnosno startup kompanija. Poduzetnici domaćini će podijeliti svoje iskustvo iz ovog područja te predstaviti razne modeli financiranja kao što je bootstraping, investicijski anđeli, fondovi rizičnog kapitala, grupno financiranje (crowdfunding), itd.

5. Održivi razvoj i skaliranje poslovanja - 19. studenoga 2020. u 16:55h
Na događaju će se predstaviti načini stvaranja održivog razvoja, rasta poduzeća kroz cikluse te uloga digitalizacije poslovanja na uspjeh poduzeća.

Više informacija o događanjima i načinu prijave dostupno je na mrežnim stranicama organizatora.


Ciklus BizHack Startup Caffe organiziran je u sklopu projekta „Promocija poduzetništva (KK.03.1.2.24.0001)“ kojem je svrha poboljšati negativnu percepciju poduzetništva u Hrvatskoj i time omogućiti stvaranje povoljnijeg poslovnog okruženja kao temelja za osnivanje, rast i razvoj poduzeća te društva u cjelini. Hrvatska gospodarska komora (HGK) partner je na projektu, a podršku u organizaciji ciklusa pruža Lean startup Hrvatska, organizacija koja već sedam godina radi na razvoju startup i poduzetničkog ekosustava te je zbog iskustva u organizaciji i provedbi preko 50 različitih događanja za startup ekosustav u Hrvatskoj i inozemstvu izabrana kao implementator aktivnosti ovog projekta.