04.10.2019

[POZIV] Webinar projekta LOCATIONS: „Zelena mobilnost u Primorsko-goranskoj županiji – od luka do zaleđa“


Regionalna energetska agencija Kvarner poziva Vas na sudjelovanje u webinaru „Zelena mobilnost u Primorsko-goranskoj županiji – od luka do zaleđa“ koji će se održati u petak 11.10.2019. s početkom u 13.00 sati.

Cilj webinara koji provodimo u suradnji sa stručnjacima Tehničkog fakulteta u Rijeci te Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze Primorsko-goranske županije je istražiti rješenja identificirana provedbom EU projekta LOCATIONS - Nisko-ugljični transport u kruzerskim destinacijama, financiranog u okviru programa transnacionalne suradnje Interreg MED.

Projekt je fokusiran na pitanje negativnih posljedica putničkog i teretnog prometa koje generiraju dolasci kruzera u grad. Kao rješenje, izrađeni su Planovi za nisko-ugljični transport (engl. Low Carbon Transport Plans - LCTP). Radi se o dokumentima koji su usmjereni na specifično kretanje robe i ljudi u vezi s kruzerskim turizmom, a osmišljeni su uzimajući u obzir širi kontekst postojećih lokalnih planova za prostorno planiranje te reguliranje energetike i transporta/mobilnosti.

Webinar će predstaviti specifična iskustva stečena pri osmišljavanju takvog dokumenta za područje Rijeke. Međutim, izlaganja će obuhvatiti i primjere dobre prakse u području upravljanja lučkim područjima te promocije održive mobilnosti na području Primorsko-goranske županije.

Registraciju za sudjelovanje u webinaru potrebno je izvršiti unaprijed putem sljedeće poveznice