28.09.2022

Poziv za poticanje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama

Dana 28. rujna 2022. godine, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za poticanje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama. Ukupna vrijednost poziva iznosi 95 milijuna kuna. Iako je poziv formalno već otvoren, Fond će zaprimati zahtjeve od 15. studenog 2022. godine, kako bi se zainteresiranima ostavilo dovoljno vremena za pripremu prijavne dokumentacije. Poziv će biti otvoren do kraja godine, a zahtjevi će se zaprimati isključivo poštom.

Ovim pozivom moguće je ostvariti sufinanciranje za instalaciju fotonaponskih elektrana, za sustave grijanja i/ili pripreme potrošne tople vode u koje su uključeni sunčani toplinski kolektori, dizalice topline ili peći na pelete. Maksimalan iznos poticaja iznosi 128 tisuća kuna, a građanima će se ovisno o lokaciji sufinancirati 40, 60 ili 80% prihvatljivih troškova. Jedan od uvjeta za dodjelu je da kuća ima odgovarajući energetski razred: C ili bolji u kontinentalnoj, odnosno B ili bolji u primorskoj Hrvatskoj.

Zainteresirane upućujemo da prouče poziv objavljen na web stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji sadrži sve potrebne upute za prijavu. Spomenutoj dokumentaciji možete pristupiti OVDJE!