06.03.2024

Radionica o programu sufinanciranja energetske obnove obiteljskih kuća u Crikvenici

U srijedu, 6. ožujka 2024. godine u dvorani Zora (2. kat,  Vinodolska 1, Crikvenica)  s početkom u 17 sati održat će se radionica koja će svim zainteresiranim građanima pružiti informacije vezane za Javni poziv o energetskoj obnovi obiteljskih kuća.

Objava javnog poziva, kao i zaprimanje prijava, kreće od 13. ožujka 2024. godine. Od tog dana građani će moći sa stranica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost preuzeti prijavni obrazac i obrazac tehničkog proračuna, koji čine dio obvezne dokumentacije za prijavu.

Cilj radionice je pojasniti svim zainteresiranim građanima uvjete i kriterije za sufinanciranje energetske obnove kuća te način prijave na javni poziv.

Aktivnosti koje se sufinanciraju su:

A1 - cjelovita energetska obnova koja obuhvaća povećanje toplinske zaštite elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora kroz provedbu minimalno jedne od mjera na vanjskoj ovojnici obiteljske kuće i ugradnju tehničkih sustava za korištenje obnovljivih izvora energije
A2 - povećanje toplinske zaštite elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora kroz provedbu minimalno jedne od mjera na vanjskoj ovojnici obiteljske kuće
A3 - ugradnja tehničkih sustava grijanja/hlađenja i pripreme potrošne tople vode korištenjem obnovljivih izvora energije
A4 - ugradnja tehničkih sustava za proizvodnju električne energije korištenjem obnovljivih izvora energije za vlastitu potrošnju.

*Pomoć tijekom prijave na Javni poziv Fonda - najviši iznos opravdanog troška je 250 eura, a sufinancira se s 60 ili 80%, ovisno o tome je li kuća oštećena u potresu.

Za sufinanciranje mjera energetske obnove, prijaviti se mogu vlasnici i suvlasnici čije kuće imaju do 600 m2 i/ili do tri stambene jedinice te više od 50% površine namijenjene stanovanju. Pritom je uvjet za sufinanciranje da prijavitelji u toj kući imaju prebivalište, uredno vlasništvo te odgovarajući dokaz da je kuća u potpunosti legalna.

Radionicu će održati predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Detaljnije informacije dostupne su na linku: Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća objavljuje se 13. ožujka | Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (fzoeu.hr)

Informacije vezane za javni poziv dostupne su na linku: Energetska obnova obiteljskih kuća | Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (fzoeu.hr)