25.11.2018

Završna konferencija projekta SIMPLA u Trstu

U organizaciji Znanstveno-tehnološkog parka AREA, u Trstu će se dana 28. studenog 2018. održati završna konferencija projekta SIMPLA koji je financiran u okviru programa Europske unije za istraživanje i inovacije Obzor 2020.

Spomenuti projekt provodi se od 2016. godine, s ciljem jačanja kapaciteta javne uprave u području planiranja i provedbe energetski učinkovitih politika i mjera, putem stvaranja preduvjeta za što bolju integraciju Akcijskih planova energetski održivog razvitka (eng. Sustainable Energy Action Plan – SEAP) i Planova održive urbane mobilnosti (eng. Sustainable Urban Mobility Plan - SUMP) ili sličnih dokumenata usvojenih od strane jedinica lokalne samouprave.

Završna konferencija okupit će brojne stručnjake te predstavnike jedinica lokalnih samouprava iz niza europskih zemalja, a obuhvatit će izlaganja koja se tiču politika održive mobilnosti, suvremenih trendova u planiranju urbane mobilnosti, urbanog planiranja i klimatskih promjena, itd. Ravnatelj Regionalne energetske agencije Kvarner Darko Jardas sudjelovat će na okruglom stolu u okviru kojega će predstavnici projektnih partnera raspravljati o rezultatima provedbe ovog projekta u uključenim državama.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na spomenutoj konferenciji u prostorijama Znanstveno-tehnološkog parka AREA u Trstu. Cjelokupni program konferencije preuzmite u prilogu, a registraciju za sudjelovanje možete obaviti preko sljedeće poveznice:

http://www.simpla-project.eu/6600


Privici:
agenda_conference_layout.pdf